Ostenec chřestivý

Vyskytuje se v západním Atlantiku. Ostenec chřestivý je oblíbený zejména na Karibských ostrovech, prodává se zde pod názvem turbot.

Ryby mají na hlavě výrazné modré pruhy, opticky zvětšující ústa.

Maso je vhodné ke smažení nebo pečení.

 

K dalším známým druhům se řadí ostenec skvrnitý ( Abalistes stellaris ) a ostenec oranžovoproužkatý ( Balistapus undulatus ). Oba druhy ryb patří k průměrným konzumním rybám.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.