Pakambala kosočtverečná
Je rozšířená od jihu Norska po sever Maroka, včetně Středozemního a Černého moře. Hlavní oblastí výlovu je severní Atlantský oceán.
Pakambala kosočtverečná vzhledem připomíná pakambalu velkou, chybí ji ale dermální (kožovité) kosti a tělo je štíhlejší. Ryby dorůstají do délky max. 75cm a dosahují hmotnosti asi 8kg.
Pakambala kosočtverečná patří k hodnotným konzumním rybám, prodává se nejčastěji čerstvá, méně často mražená. Maso není tak chutné, jako maso pakambaly velké. Hodí se na všechny způsoby tepelné úpravy.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.