Pakambala průsvitná

Je rozšířená od severovýchodního Atlantiku po Středozemní moře.

Pakambala průsvitná má šikmou hlavu a ústa s výrůstkem na spodní čelisti. Tělo je oválné, pískové barvy. Vrchní strana těla je pokrytá skvrnami, ryby po zahrabání do písku na mořském dně splývají s okolím.

Maso je vhodné ke smažení na másle.

 

K blízkým příbuzným patří pakambala čtyřskvrnná ( Lepidorhombus boscii ), pakambala norská ( Phrynorhombus norvegicus ) a topknot ( Zeugopterus punctatus ). Všechny druhy jsou vhodné ke smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.