Pampeliška lékařská
Patří do čeledi hvězdnicovitých. Trvalka je vysoká 20-40cm, listy jsou dlouhé, zubaté. Svítivě žluté úbory vyrůstají na dutých stvolech. Pampeliška obsahuje vitamin C, hořčiny, třísloviny, železo, kyselinu křemičitou, minerální látky a vitamin C. V kuchyni se používají kořeny, listy, stvoly i květy. Kořeny, nakrájené na malé kousky a upražené v troubě, se mohou umlít a slouží tak jako náhražka kávy. Syrové listy pampelišky se přidávají do salátu nebo se dusí jako zelenina. Tato bylinka je důležitou součástí každé jarní očistné kúry.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.