Paprika křovitá - kayenský pepř (Capsicum frutescens)
Jinak také kolumbijský pepř, španělský pepř, guinejský pepř. Používáme plody se semeny, sušené a mleté. Paprika křovitá má asi 2cm dlouhé lusky, které jsou tenké a zašpičatělé a mají oranžovou až červenou barvu. Kayenský pepř je oproti paprice přibližně dvacetkrát ostřejší, chutná spíš pálivě. Je oblíbeným kořením kreolské a jihoamerické kuchyně, používá se i v asijských a indických pokrmech. Hodí se do polévek, k rybám, do rýžových i vaječných jídel. Kayenský pepř dávkujeme opatrně, jeho chuť v pokrmu je velmi výrazná. Dobře uzavřený, v temnu a chladu lze skladovat asi třičtvrtě roku.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.