Parmice nachová

Vyskytuje se od Lamanšského průlivu až po Senegal, hojně je rozšířená ve Středozemním a Černém moři. Zřídka se vyskytuje také v Severním moři. Parmice nachová žije v hloubce 10-500m, při hledání potravy prorývá mořské dno. Vousy používá jako hmatové a chuťové orgány. Patří k chuťově nejlepším parmicím, ve střední Evropě se prodává jen málokdy.

Ryby mají dvě krátké hřbetní ploutve, zploštělou břišní stranu a na spodní čelisti pár dlouhých vousů. Tělo je zbarvené dočervena. Parmice nachová dorůstá do délky 30cm, většinou měří jen 20cm.

Maso je jemné, vhodné k dušení. Tento způsob tepelné úpravy nepřekryje lahodné aroma masa.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.