Parmice pruhovaná
Vyskytuje se ve Středozemním a Černém moři, zřídka také v Severním moři. Parmice pruhovaná žije v menších hloubkách nad drsný dnem nebo nad písečným podkladem. Živí se korýši a měkkýši, k vyhledávání potravy slouží dlouhé vousy. Je běžně k dostání na trzích ve Středomoří, do střední Evropy se dováží zpravidla pod francouzským označením rougets de roche.
Parmice pruhovaná se od parmice nachové odlišuje tvarem hlavy, červenými a žlutohnědými podélnými pruhy na těle a tmavými pruhy na přední hřbetní ploutvi.
Ryby dosahují délky až 40cm, většinou měří asi 25cm.
Maso je chutné, zvlášť menší ryby do délky 15cm jsou vhodné ke grilování nebo pečení vcelku, nevykuchané ( nemají žlučník). Další vhodnou tepelnou úpravou je dušení.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.