Parmice skvrnitá
Vyskytuje se podél pobřeží západního Atlantiku a dále na jih až k pobřeží Brazílie. Žije v hloubkách do 90m, především nad písčitým a skalnatým dnem. Parmice skvrnitá je důležitou hospodářskou rybou.
Svůj vzhled je schopná měnit, během chvilky jsou hlava a tělo pokryté červenými skvrnami. Parmice skvrnitá se pozná podle tmavých skvrn na bocích podél postranní čáry.
Maso je vhodné k pošírování, dušení a vaření v páře. Po konzumaci parmice skvrnité byly ojediněle zaznamenány případy otravy toxiny.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.