Paromola
Tento druh kraba je rozšířený v severozápadním Atlantském oceánu, hojně se vyskytuje také v západním Středozemním moři. Paromola žije v hloubce asi 300m-
Poznávacím znakem je poslední pár nohou – je kratší a otočený na hřbetní stranu, konce nohou jsou hákovitě zalomené. Na čele jsou tři ostré trny. Hřbetní krunýř je protáhlý, dosahuje v průměru délky 10-15cm.
Maso je chutné, vhodné k vaření. Paromola se příležitostně objevuje na trzích s rybami v Itálii, Francii a ve Španělsku.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.