Paromola

Tento druh kraba je rozšířený v severozápadním Atlantském oceánu, hojně se vyskytuje také v západním Středozemním moři. Paromola žije v hloubce asi 300m-

Poznávacím znakem je poslední pár nohou – je kratší a otočený na hřbetní stranu, konce nohou jsou hákovitě zalomené. Na čele jsou tři ostré trny. Hřbetní krunýř je protáhlý, dosahuje v průměru délky 10-15cm.

Maso je chutné, vhodné k vaření. Paromola se příležitostně objevuje na trzích s rybami v Itálii, Francii a ve Španělsku.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.