Pažitka čínská (Allium tuberosum)

Jinak pažitkový česnek nebo také čínský pórek. Používáme stonky, listy a květy. Čínská pažitka má jemnou česnekovou příchuť a vůni. Je typickým kořením asijské kuchyně. Zvýrazní chuť polévek, vaječných jídel i salátů. Dlouhým vařením ztrácí aroma, proto se přidává do horkých pokrmů až na závěr. Čínskou pažitku lze zakoupit v obchodech s asijskými potravinami. Čerstvá vydrží v chladničce až 3 dny, pokud je zabalená do mikrotenového sáčku.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.