Pažitka pobřežní (Allium schoenoprasum)

Patří do čeledi česnekovitých. Tato cibulovina má až 30cm dlouhé listy, kulovitá květenství mají bílou nebo světle až sytě fialovou barvu. Pažitka není vhodná pro sušení nebo zmrazování. Čerstvá obsahuje mnoho vitaminu C, výborně okoření tvarohy, saláty, nejlépe chutná nasekaná na chlebu s máslem. Přidává se i do omelet a míchaných vajec, patří také do polévek, omáček a rybích pokrmů. Pažitka má vysoký obsah éterických olejů.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.