Pelyněk estragon (Artemisia dracunculus)
Patří do čeledi hvězdnicovitých. Tato trvalka má štíhlou lodyhu a úzké nečleněné listy. Květy jsou drobné, mají žlutozelenou barvu. Estragon obsahuje třísloviny, hořčiny a éterické oleje. Listy a špičky výhonů je nejlépe používat čerstvé, sušením ztrácejí své aroma. Pokud je estragon hluboko zmrazený, svou chuť si zachová. V kuchyni se převážně používá francouzský neboli německý estragon, který se musí vzhledem k výrazné chuti dávkovat velmi opatrně. Koření se jím drůbeží a rybí pokrmy, patří také do omáček, polévek nebo do salátů. Přidává se také do bylinkového oleje nebo octa, do estragonové hořčice a do nálevu na nakládané okurky. Estragon podporuje trávení.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.