Perlín ostrobřichý

Perlín je rozšířený od Pyrenejí až po Aralské jezero. Nevyskytuje se ve Skotsku a na severu Skandinávie. Od plotice se perlín odlišuje zbarvením oční duhovky – je žlutá, ploutve jsou světločervené. Ryby dosahují délky až 40cm, zpravidla ale dorůstají jen do 20cm. Maso perlína ostrobřichého je méně chutné než maso plotice obecné, má poměrně hodně jemných kostí. Vhodné je na grilování, fritování nebo smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.