Pestroun zářivý
Je rozšířený podél celého východního pobřeží Severní Ameriky. Žije v hejnech v hloubkách nad 60m.
Pestroun zářivý má štíhlé, oválné tělo. Hřbet je zbarvený bleděmodře, boky jsou světlejší, břicho je stříbřité.
Maso je bílé, pevné, má jen málo kostí. Prodává se čerstvé i mražené. Pestroun je vhodnou rybou ke smažení a grilování, představuje optimální porci pro jednu osobu.
Do stejného rodu jako pestroun zářivý patří také tichomořský pompano ( Peprilus simillimus ) . Je rozšířený v severovýchodním Tichomoří od Britské Kolumbie po Dolní Kalifornii.
Maso je vhodné ke smažení a grilování.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.