Platýs červený
Je rozšířený od Bílého moře až po Biskajský záliv. Žije v hloubkách od 20 do 200m, zpravidla se zdržuje nad skalnatým dnem. V severní Evropě se platýs červený prodává zejména koncem léta, když se přibližuje k pobřeží.
Ryby mají hladkou kůži, postranní čára je přímá. Tělo je oválné, hlava a ústní otvor jsou malé. Zbarvení těla je hnědavé se světlými a tmavými skvrnami. Platýs červený dorůstá do délky max. 45cm, většinou měří jen 30cm.
Maso je libové, křehké, velmi chutné. Vhodným způsobem tepelné úpravy je smažení na másle nebo pošírování.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.