Platýs žlutoploutvý
Je rozšířený od Japonského moře přes Beringovo moře až po Kalifornii.
Typickým znakem je žlutavé zbarvení hřbetní a řitní ploutve s jemnými tmavými liniemi. Ryby dorůstají do délky 90cm, mohou však dosáhnout délky až 2m.
Z kulinářského hlediska je platýs žlutoploutvý podobný jako platýs Limanda. Maso je libové, křehké, vhodné na přípravu sushi. Ryby se konzumují také syrové, nakrájené na tenké plátky.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.