Polokrab dlouhoramenný

Je jediným druhem z čeledi polokrabovitých, kterému se dostalo v Evropě kulinářského využití. Loví se v malém rozdahu u atlantského pobřeží Francie a Španělska, většinou jako vedlejší úlovek. K dostání je čerstvý přímo v přístavech, mimo oblast výlovu se nevyváží.

Klepeta polokraba dlouhoramenného jsou dlouhá, tělo je zploštělé. Za klepety jsou tři páry velkých nohou, čtvrtý pár je zakrslý.

Maso má lahodnou chuť, výtěžek masa je však velmi nízký. Vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.