Přírodní střevo

Jde o střeva živočišného původu, zejména hovězí, vepřová nebo skopová. Po porážce se dobře očistěná střeva obrátí a nasolí. Buď se dají do láku nebo se nasolí nasucho. Přírodní střeva jsou oproti umělým střevům poměrně drahá vzhledem k nákladnému čištění. Zajišťují ovšem těsné propojení s dílem. Na konci výrobního procesu se střívko pevně uzavře. Přírodní střeva mají kouřovou barvu a jsou lehce stravitelná.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.