Pstruh duhový

Pochází z tichomořského pobřeží Severní Ameriky. V 19. století byl dovezen do Evropy a dnes se chová ve pstruhových rybnících. Pstruh duhový roste poměrně rychle, snáší dobře teplejší vody, jeho chov není náročný a přináší výnosy. Z hospodářského hlediska je ve střední Evropě nejvýznamnějším druhem. Od pstruha potočního se pstruh duhový odlišuje červeným postranním pruhem, nemá červené skvrny u očí. Velcí pstruzi se prodávají jako tzv. lososoví pstruzi, mají červené maso. Pstruh duhový je vhodný především k pošírování, smažení a grilování.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.