Pstruh obecný potoční

Pstruh potoční je formou pstruha obecného, není samostatným druhem. Žije jen ve sladkých, rychle proudících vodách bohatých na kyslík, kde má i svá trdliště. Rozšířený je v severozápadní Evropě. Pstruh potoční je vzhledově téměř stejný jako pstruh mořský, jen na postranní čáře a pod ní má červená očka se světlým okrajem. Patří k nejkvalitnějším pstruhům, zpravidla se prodává čerstvý. Maso je vždycky bílé, ne červené. Hodí se k pošírování, smažení a grilování.

V Evropě se vyskytují ještě další druhy pstruha, původem z USA – cutthroat trout a golden trout.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.