Rak bahenní

V současnosti je rak bahenní v Evropě z komerčního hlediska nejdůležitějším druhem sladkovodních raků. Dováží se z Turecka a  severního Německa, hlavními odběrateli jsou Francie, Belgie a Německo.

Charakteristickým znakem raka bahenního jsou štíhlá klepeta. Tento druh dorůstá do délky max. 20cm.

Chutí se rak bahenní téměř vyrovná raku říčnímu, klepeta ale poskytují méně masa. Světlí raci chutnají lépe než tmaví, pocházející z bahnitých vod. Vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření, maso chutná teplé i studené.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.