Rak signální

Tento druh raka pochází ze sladkých vod na severozápadním pobřeží USA, v Evropě představuje náhražku raka říčního. Rak signální může být přenašečem račího moru, smí se proto chovat jen v uzavřených chovných zařízeních. Volně v přírodě se vyskytuje ve Skandinávii, Rakousku a také v Česku, především na Moravě a kolem Valašského Meziříčí.

Rak signální se velmi podobá raku říčnímu. Poznávacím znakem jsou dvě světlé, někdy až tyrkysové skvrny na vrchní straně klepet u kořeně prstů klepet. Jedinci dorůstají do délky max. 18cm, většinou měří méně.

Maso je velmi kvalitní, chutné. Vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření, hodí se také na přípravu různých předkrmů, salátů a koktejlů. Z kulinářského hlediska se maso raka signálního vyrovná masu raka říčního.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.