Rejnok hladký
Je rozšířený v severním Atlantiku včetně Severního moře a západních oblastí Středomoří. Podobný areál rozšíření má i rejnok skvrnitý.
Rejnok hladký žije poblíž pobřeží, zdržuje se u písčitého a bahnitého dna v hloubkách kolem 200m. V severní Evropě je z komerčního hlediska důležitým druhem.
Od rejnoka ostnatého se rejnok hladký odlišuje špičatější, silněji přečnívající tlamou. Podélné řady ostnů jsou jen na ocase. Hřbet ryb je zelenavě hnědý, někdy se skvrnitým vzorem. Ryby dorůstají do délky asi 2,50m a dosahují hmotnosti 100kg.
K dostání jsou jen křídla rejnoka hladkého. Vhodným způsobem tepelné úpravy je lehké smažení na másle, dušení nebo pošírování. Uzené nebo marinované maso se v Německu prodává jako mořský pstruh.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.