Rejnok ostronosý

Vyskytuje se v severovýchodním Atlantiku a ve Středozemním moři.

Rejnok ostronosý má výrazně špičatou tlamu, dorůstá do délky 1,60m.

Na trhu se prodává čerstvý rejnok ostronosý. Je vhodný zejména ke smažení a pošírování.

 

Mezi kulinářsky důležité druhy patří také rejnok mnohoskvrnný ( Raja poolystigma ), rejnok tuporypý ( Raja radula ), rejnok hvězdoskvrnný ( Raja asterias ), rejnok čtyřoký ( Raja miraletus ) a rejnok dvouskvrnný  ( Raja névus ).

Vhodným způsobem tepelné úpravy masa těchto druhů rejnoků je dušení, pošírování nebo smažení na másle.

 

Z kulinářského hlediska není mezi jednotlivým druhy rejnoků rozdíl, všichni mají maso podobné chuti a konzistence.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.