Rejnok ostronosý
Vyskytuje se v severovýchodním Atlantiku a ve Středozemním moři.
Rejnok ostronosý má výrazně špičatou tlamu, dorůstá do délky 1,60m.
Na trhu se prodává čerstvý rejnok ostronosý. Je vhodný zejména ke smažení a pošírování.
Mezi kulinářsky důležité druhy patří také rejnok mnohoskvrnný ( Raja poolystigma ), rejnok tuporypý ( Raja radula ), rejnok hvězdoskvrnný ( Raja asterias ), rejnok čtyřoký ( Raja miraletus ) a rejnok dvouskvrnný ( Raja névus ).
Vhodným způsobem tepelné úpravy masa těchto druhů rejnoků je dušení, pošírování nebo smažení na másle.
Z kulinářského hlediska není mezi jednotlivým druhy rejnoků rozdíl, všichni mají maso podobné chuti a konzistence.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.