Reveň kadeřavá, rebarbora (Rheum rhabarbarum)
Patří do čeledi rdesnovitých. Bylina je až 90cm vysoká, květy jsou žlutobílé. Reveň obsahuje minerální látky, železo a mnoho vitaminů, zejména vitamin C. Používají se dužnaté řapíky, listy ne, obsahují totiž jedovaté látky. Oloupané řapíky se hodí k přípravě zavařenin, šťáv nebo kompotů. Rebarbora je výborná na koláčích, chutná kysele. Tzv. léčivá rebarbora pomáhá při žaludečních potížích.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.