Ropušnice obecná
Je rozšířená ve východním Atlantiku, vyskytuje se také ve Středozemním moři. Žije v hloubkách od 20 do 200m. Ropušnice obecná se ve střední Evropě prodává jen příležitostně.
Ryby dorůstají do délky max. 50cm, většinou měří jen 30cm.
Maso se prodává jen čerstvé, je pevné, bílé. Vhodným způsobem přípravy je dušení, ropušnice obecná nesmí chybět v tradiční francouzské rybí polévce – bouillabaisse. Menší ryby mívají zpravidla chutnější maso.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.