Routa vonná (Ruta graveolens)

Jinak ruta, rutka, routa domácí. Používáme listy, čerstvé nebo sušené. Routa má kořenitou, trochu hořkou a nakyslou chuť. Lze jí ochutit luštěniny, houby, špenát, kapustu,sýrové pokrmy i saláty. V sušené podobě je k dostání pouze v lékárnách. Uchovává se v suchu a temnu. Čerstvá routa na trhu nebývá, je možné vypěstovat ji na zahrádce. Zabalená do kuchyňského papíru a vložená do mikrotenového sáčku vydrží v chladničce několik dní.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.