Rozchodník skalní (Sedum reflexum)

Patří do čeledi tlusticovitých. Bylinka je asi 10cm vysoká, listy jsou zašpičatělé, modravě zelené nebo načervenalé. Květy jsou malé a mají žlutou barvu. Listy ani vrcholky lodyžek se nehodí k sušení, mohou se ale zmrazovat. V kuchyni se používají i čerstvé listy, nahrubo nasekané. Chutnají svěže nakysle, mají mírně nahořklé aroma. Hodí se k okořenění omáček a zeleniny, přidávají se do salátů a bylinkových dresinků. Tato bylina obsahuje hořčiny, pomáhá snížit vysoký krevní tlak.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.