Ružicha červená

Ružicha červená je někdy nazývaná ružich. Vyskytuje se od Biskajského zálivu až po Kanárské ostrovy a také ve Středozemním moři. Ve Středomoří patří k běžně prodávaným rybám, dováží se i do ostatních evropských zemí.

Ružicha červená je vysokohřbetá ryba, zbarvení těla je červené s tmavočervenou skvrnou u báze prsní ploutve. Ryby dorůstají do délky max. 60cm, většinou měří jen 25cm.

Maso je pevné, chutné, vhodné ke transportu. Hodí se do polévek, k vaření, smažení i grilování. Během grilování je třeba rybu potírat olejem.

Ružichy patří k nejchutnějším rybám z čeledi mořanovitých.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.