Sardel obecná

Je rozšířená od Severního moře, kde je poměrně vzácná, až po atlantské pobřeží Maroka, vyskytuje se ve Středozemním a Černém moři.

Sardel obecná dorůstá do délky max. 15cm. Ústa ryb mají spodní postavení, hřbet je tmavý, na bocích se táhne podélný stříbrný pruh.

Čerstvé sardele se většinou smaží vcelku. Oblíbené jsou nasolené filetované sardele nebo sardele naložené v oleji – ančovičky. Chuť masa sardelí je intenzivní.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.