Saturejka zahradní (Satureja hortensis)

Jinak také saturyje, čibr nebo čabr. Saturejka má trochu pálivou, peprnou chuť. Její vůně je velmi kořenitá. Hodí se k tučným masitým a rybím polévkám, k pečeným bramborám, ke zvěřině, rajčatům i k jídlům z hub. Protože působí proti nadýmání, přidává se do luštěninových pokrmů. Čerstvá saturejka je k dostání na trzích, sušená v obchodech s kořením. Čerstvé listy je možné uchovávat v chladničce, lze je i zamrazit. Sušené listy uchováváme vzduchotěsně uzavřené na chladném a tmavém místě.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.