Skořicovník čínský (Cinnamomum aromaticum)

Jinak také čínská skořice nebo kasie. Používáme sušenou kůru, mletou nebo rozdělenou na kousky. Čínská skořice chutná hořčeji než skořice pravá, je také vysoce aromatická. Uplatnění obou druhů při vaření je podobné. Čínskou skořicí lze kořenit pokrmy z masa i zvěřiny, výborně ochutí ovoce jako např. jablka, švestky nebo rebarboru. Nesmí přijít do styku s horkým olejem, lehce se spálí. Čínskou skořici uchováváme bez přístupu vzduchu v suchu a temnu. V mleté formě je k dostání pod obchodním názvem skořice.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.