Škumpa koželužská (Rhus coriaria)

Jinak sumah či sumach. Škumpa má trochu pryskyřičnatou chuť, svěží a lehce nakyslou. Je oblíbeným kořením v libanonské, turecké a syrské kuchyni, přidává se do kebabů, koření se jí ryby a drůbež, výborně dochutí i grilované maso. Prášek ze škumpy se sype na saláty, vmíchává se do jogurtových dipů nebo se jím koření luštěniny a rýže. Škumpu mletou nebo jako sušené plody lze zakoupit ve speciálních obchodech s kořením. Uchovává se v temnu a chladu, vzduchotěsně uzavřená.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.