Slané extrakty - vývarové kostky, zrnité vývary, drožďový extrakt

Vývarová kostka je klasickým polévkovým kořením. Je základem polévek a jídel "z jednoho hrnce". Používá se i jako náhražka soli. Je vyrobena ze zahuštěného zeleninového či masového extraktu. Drožďový extrakt je bohatý na vitamin B. Lze jej uchovávat dlouhou dobu. Všechny slané extrakty samozřejmě chutnají slaně, ale i kořenitě a pikantně. Kromě ochucování polévek se jimi koření také zeleninová jídla, masité a rybí pokrmy, ale i nákypy a slané koláče. Uchovávají se v temnu, suchu a v chladničce.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.