Slimule živorodá
Je rozšířená poblíž mořského pobřeží a ústí řek od Lamanšského průlivu až po Bílé moře. Prodává se jen v některých regionech.
Slimule živorodá dorůstá do délky max. 60cm. Rodí živá, plně vyvinutá mláďata podobná úhořům. Břišní ploutve mají ryby umístěné na hrdle, ocasní ploutev je téměř propojená s ploutevním lemem. Kostra ryb obsahuje fosfátovou sloučeninu vivianit. Jejím působením se kosti při tepelné úpravě zbarví dozelena, chuť masa se ale nijak nesníží.
Maso slimule živorodé je bílé, chutné, připomíná maso úhořů. Vhodnou přípravou je obalení vykuchaných ryb v mouce a usmažení na oleji.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.