Slunečnice pestrá

Původně pochází ze Severní Ameriky, dnes je rozšířeným druhem i ve střední a jižní Evropě. Slunečnice pestrá je vysokohřbetá ryba s okrouhlým tělem. Hřbetní ploutev je v přední části vyztužena pevnými paprsky, na zadní části jsou paprsky měkké. Tělo má olivově hnědou barvu a je pokryté měňavými, pestrými skvrnami, které ve slunečním světle září a třpytí se – odtud název slunečnice. Na zadním okraji skřelí je výrazná tmavá skvrna. Slunečnice dorůstají délky jen 15-30cm. Maso je vhodné zejména ke smažení. Dalšími druhy slunečnic jsou slunečnice ušatá, slunečnice velkoploutvá, slunečnice červenouchá,dále černá crappie, bílá crappie a okounek paví.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.