Smrž jedlý
Patří do skupiny vřeckovýtrusných, doba výskytu je od března do května. Je podobný smrži obecnému, často se pokládá za jeho odrůdu. Smrž jedlý je však o něco větší, plodnice jsou vysoké 50-120mm. Klobouk je tmavší, šedohnědý, se světlými žebry, která po poranění červenají.
Tento druh hub roste na podobných místech, jako smrž obecný, tj. na stinných místech v lesích a hájích. Smrž jedlý bývá zaměňován s ucháčem obecným, který ale má tmavohnědý, laločnatý klobouk bez plástvovitých jamek.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.