Smuha bradavičnatá

Je rozšířená od Biskajského zálivu až po Senegal, vyskytuje se také ve Středozemním moři a v Černém moři.

Ryby jsou zbarvené tmavě stříbřité, po hřbetě se táhnou šikmé tmavé linie. Na spodní čelisti mají smuhy bradavičnaté masitý vousek. Dorůstají do délky max. 1m, většinou měří asi 60cm.

Maso je vhodné na všechny způsoby tepelné úpravy. Nejčastěji se smuha bradavičnatá připravuje dušená nebo pečená v troubě.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.