Soudjouk – částečně sušený nebo sušený

Soudjouk je suchá červená klobása, vyráběná v Libanonu, Turecku a v Sýrii. Jinak se nazývá také suku, sukuk nebo sucuk, setkat se s ní můžeme v celém východním Středomoří. Klobása se vyrábí z hovězího masa, někdy i z vepřového. Je kořeněná česnekem, pískavicí, novým kořením, římským kmínem, sumacem a paprikou. Klobása Soudjouk měří 13cm a široká je 3cm. Podává se studená i teplá.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.