Srdcovka jedlá

Je rozšířená v Atlantském oceánu, vyskytuje se také v západních částech Středomoří. Srdcovka jedlá se loví zejména u pobřeží Nizozemska, Velké Británie, Francie, Španělska a Portugalska.

Obě lastury jsou silně vypouklé, mají srdcovité obrysy, podélně probíhající žebra a žlutavé zbarvení. Dosahují šířky jen 5cm.

Vhodným způsobem tepelné úpravy čerstvých srdcovek je vaření v páře, lze je také použít při  přípravě nádivek.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.