Srdcovka ježatá

Je rozšířená v celém Atlantském oceánu a Středozemním moři. Srdcovka ježatá je oblíbená především ve Francii.

Schránky dosahují průměru asi 8cm, mají podélné rýhování. Zbarvené jsou od slonovinově po špinavě bílou. Okraje lastru jsou červenohnědé, mají ostnité, ježovité výrůstky.

Ve Francii se tyto srdcovky nejčastěji konzumují syrové, vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření v páře. Maso se hodí také k marinování.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.