Stříbrovka lesklá
Vyskytuje se v pobřežních vodách Indického oceánu a západního Tichomoří. Jedná se o poměrně oblíbenou konzumní rybu, která je známá především pod anglickým názvem pomfret.
Tělo ryb má vejčitý tvar, hlava je malá a nevyčnívá nad obrysy těla. Charakteristické jsou krátké, srpovité špičky hřbetních ploutví a řitní ploutve, dále hluboce vykrojená ocasní ploutev. Zbarvení je stříbřitě šedé až bílé, na kůži jsou drobné tmavé tečky.
Maso stříbrovky lesklé je bílé, křehké. Hodí se především k dušení nebo k vaření v páře.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.