Sůl kuchyňská (Natrium chloratum)
Jinak sůl mořská či sůl kamenná. Sůl používáme mletou na částice různé velikosti. Její chuť je vždy slaná, ať už se jedná o sůl mořskou, varnou nebo kamennou. Téměř žádný pokrm se bez soli neobejde, přidává se i do sladkých jídel pro doladění chuti. Sůl se používá i jako konzervační prostředek, protože zabraňuje šíření plísní a bakterií na potravinách. Zakoupit můžeme sůl jodidovanou či fluoridovanou. Jde o důležitou přídanou látku při výrobě masných výrobků. Upravuje chuť, usmrcuje bakterie či brzdí jejich růst, konzervuje. Kuchyňská sůl také zvyšuje vazbu bílkovin v salámovém díle.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.