Sumeček americký
V 19. století byl importovaný do Evropy a zdomácněl ve Slezsku, Bělorusku a na Ukrajině.
Sumeček americký má podobně jako lososovité ryby tukovou ploutev. Sumečci dosahují délky až 45cm.
Maso je vhodné ke smažení a fritování.
Dalšími druhy jsou sumeček velký a sumeček tečkovaný.
Sumeček velký patří k největším sladkovodním rybám Severní Ameriky. Dosahuje délky přes 1m, je oblíbenou konzumní rybou. Maso je pevné, velmi chutné.
Sumeček tečkovaný je v USA nejdůležitějším chovným sumečkem, s úspěchem byl vysazen i v jihovýchodní Anglii. Má pevné a chutné maso, je oblíbenou konzumní rybou.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.