Sumýš japonský

Ve východní Asii je sumýš japonský z kulinářského hlediska nejdůležitějším druhem sumýšů. Patří do kmene ostnokožců, je rozšířený v mořích kolem Japonska.

Sumýš japonský má krátké, zavalité tělo, pokryté špičatými bradavicemi. Na břišní straně jsou drobné nožky, které slouží sumýšům k poněkud nemotornému pohybu.

V Číně a v Japonsku se sumýši považují za delikatesu. Nejdříve se suší, před dalším použitím se namočí do vody a nakonec se vaří nebo dusí.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.