Šunkový salám
Šunkový salám je podobný šunce, obsahuje větší kusy libového vepřového, které si zachovává typickou chuť naloženého masa. V opravdu kvalitním šunkovém salámu je více než 80 % libového vepřového, 5 % tučného vepřového a asi 10 % hovězího masa. Salám je jemně kořeněný, plní se do umělých papírových nebo do hovězích tlustých střev.
Zrušením bývalých norem po roce 1989 se původní kvalita šunkového samálámu velmi snížila. Podle později upravené a současné platné legislativy nesmí šunkový salám obsahovat strojně oddělené drůbeží maso a tak se u levných nekvalitních šunkových salámů používají jako náhražka například voda se zahušťovadly, mleté kůže, dochucovadla a další přídatné látky – tzv. éčka.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.