Švarcvaldská šunka
Švarcvaldská šunka je nejznámnější německá uzená šunka.
Vyrábí se vykostěné vepřové kýty nejlepší kvality. Maso se ručně potírá směsí nakládací soli, bylin, pepře, česneku, koriandru a jalovce.
Šunka se několik týdnů udí za studena a potom následuje fáze sušení a zrání, která trvá 2-3 týdny.
Šunka má na povrchu tmavou barvu a intenzivní červenou barvu masa.
Podává se nakrájená na tenké plátky, má plné aroma a kořennou chuť.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.