Švarcvaldská šunka

Švarcvaldská šunka je nejznámnější německá uzená šunka. Vyrábí se vykostěné vepřové kýty nejlepší kvality. Maso se ručně potírá směsí nakládací soli, bylin, pepře, česneku, koriandru a jalovce. Šunka se několik týdnů udí za studena a potom následuje fáze sušení a zrání, která trvá 2-3 týdny. Šunka má na povrchu tmavou barvu a intenzivní červenou barvu masa. Podává se nakrájená na tenké plátky, má plné aroma a kořennou chuť.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.