Tetilla
TETILLA je polotvrdý sýr určený ke krájení původem ze Španělska.
Vzhled, chuť, vůně…
Sýr má homolovitý tvar. Těsto s málo oky je krémové, měkké a kůrka téměř není znatelná. Obsah tuku v sušině je 45 %. Tetilla má mléčně máslovou příchuť, slabě nakyslou.
Výroba
Vyrábí se z pasterizovaného kravského mléka, které se při teplotě 30 °C sráží přírodním nebo uměle vyrobeným fermentem. Poté se sýřenina solí a lisuje. Doba zrání je 1 týden až několik měsíců.
Použití sýru Tetilla v gastronomii
Dobře se taví, je proto vhodná k zapékání i ke smažení.
Dostupnost a skladování
K dostání je ve specializovaných prodejnách sýrů.
Uchovává se v chladničce, dobře zabalená.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.