Tetilla

TETILLA je polotvrdý sýr určený ke krájení původem ze Španělska.

Vzhled, chuť, vůně…

Sýr má homolovitý tvar. Těsto s málo oky je krémové, měkké a kůrka téměř není znatelná. Obsah tuku v sušině je 45 %. Tetilla má mléčně máslovou příchuť, slabě nakyslou.

Výroba

Vyrábí se z pasterizovaného kravského mléka, které se při teplotě 30 °C sráží přírodním nebo uměle vyrobeným fermentem. Poté se sýřenina solí a lisuje. Doba zrání je 1 týden až několik měsíců.

Použití sýru Tetilla v gastronomii

Dobře se taví, je proto vhodná k zapékání i ke smažení.

Dostupnost a skladování

K dostání je ve specializovaných prodejnách sýrů.

Uchovává se v chladničce, dobře zabalená.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.