Tvaroh
TVAROH je čerstvý sýr původem z Německa.
Vzhled, chuť, vůně…
Tvaroh je krémová hmota bílé barvy. Balí se do vzduchotěsně uzavřených nádobek z umělé hmoty o obsahu 250 g, 500 g, někdy i 1 kg. Chuť tvarohu je nakyslá, neutrální.
Výroba
Tvaroh se vyrábí z pasterizovaného a odtučněného kravského mléka, které se sráží bakteriemi kyseliny mléčné. Hmota se odstřeďuje, aby se syrovátka lépe oddělila. Obsah vody je stále 80 %. Poté se tvaroh tře, aby získal krémovou konzistenci.
Netučný tvaroh je ihned připraven k balení, do polotučného a tučného se ještě přidává smetana k dosažení potřebného obsahu tuku.
Použití Tvarohu v gastronomii
Výborně se hodí k přípravě pomazánek, promíchaný s bylinkami. Je součástí zálivek na různé saláty, přidává se i do sladkých pokrmů.
Dostupnost a skladování
Je běžně k dostání v obchodech s potravinami a v supermarketech.
Tvaroh lze i po otevření uchovat několik dní v chladničce.