Úhořovec mořský
Rozšířený je od Norska až po Senegal, vyskytuje se ve Středozemním moři. V severní Evropě se loví na prut, pomocí vlečných sítí, vrší a speciálních trojkřídlých sítí. Usmrcení a vykuchání úhořů je náročné, vyžaduje odbornost a profesionalitu. Úhoří krev obsahuje nervový jed ichtyoxin, který zneškodníme teprve vařením nebo uzením.
Úhořovec mořský dorůstá do délky až 3m, je dvakrát větší než úhoř říční. Ploutevní lem na hřbetě začíná těsně za bází prsní ploutve. Kůže je šedě zbarvená, břišní strana je světlejší.
Maso úhořovce je méně chutné než maso úhoře říčního, je vhodné k dušení v troubě.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.